112Rivierenland

Waardenburg - Fietser op de A2 levensgevaarlijk

Een heerlijk stukje fietsen in de ochtend is in de juiste omstandigheden een prima idee. Een 42-jarige Hongaar had precies hetzelfde idee en was vanochtend op de fiets gestapt. Omdat hij het water over moest naar Nijmegen besloot hij om hiervoor de brug tussen Zaltbommel en Waardenburg te nemen. 

De actie van deze fietser was levensgevaarlijk omdat hij via de snelweg ging, daarom werd de politie en Rijkswaterstaat met spoed die kant opgestuurd. De verkeerscentrale van Rijkswaterstaat had een van de rijstroken al afgekruist zodat het verkeer over 2 rijstroken verder kon rijden.

Nadeel hiervan was dat er al direct een file ontstond omdat het verkeer net voor de brug moest samenvoegen. Toen de agenten ter plaatse waren zagen ze een persoon met een fiets in de hand achter de vangrail over de Martinus Nijhoffbrug lopen. De man in in de politiewagen gezet en zijn naar de afslag Waardenburg gereden om daar vervolgens verder het gesprek te kunnen voeren.

Omdat we die fiets daar niet konden laten staan hebben wij de rijstrook tot na de afrit Waardenburg laten afkruisen. De fiets past niet in een het politievoertuig die ter plaatse was. Een aanhanger, politiebusje of wachten op Rijkswaterstaat was een van de opties, alleen dat betekende dat de ochtendspits hier nog meer hinder van zou hebben.

De agenten hebben vervolgens besloten om de fiets van de man zelf naar de afrit van Waardenburg te rijden inderdaad op de manier waar de fiets voor gemaakt is om het verkeer snel te kunnen laten doorrijden.

De man zelf heeft een proces-verbaal van 199 euro gekregen voor het fietsen over de autosnelweg.


Meer nieuws

22 okt. | 19:55
Lienden - Steekincident aan Molenstraat
21 okt. | 20:58
Rijswijk - Auto brandt uit op de dijk
21 okt. | 05:06
Tiel - Ruzie leidt tot oplossing van woninginbraak
21 okt. | 05:04
Tiel - Rammen verkeerszuil voor TikTok filmpje
20 okt. | 18:01
Beusichem - Eenzijdig ongeval op de N320
20 okt. | 13:53
Geldermalsen - Hulpdiensten uitgerukt naar de jachthaven
Alle nieuwsberichten