112Rivierenland

West Betuwe - Gemeente verwijdert overbodige verkeersborden

De gemeente West Betuwe start in het najaar van 2024 met het weghalen van overbodige verkeersborden op de gemeentelijke wegen. Tegelijkertijd herstellen we beschadigde en niet goed zichtbare verkeersborden. Dit gebeurt dorp voor dorp. Met deze actie voldoet de gemeente aan landelijke en Europese regelgeving.

Onderzoek heeft laten zien dat dat een kleine 20% van de ruim 10.000 verkeersborden in onze gemeente geen nut of noodzaak (meer) heeft. Bijvoorbeeld omdat wegen in de loop van de tijd zijn aangepast. Overbodige borden kunnen zorgen voor verwarring en maken soms de verkeerssituatie minder overzichtelijk.
 
Slimme voertuigen en navigatiesystemen
Na de opschoonactie worden alle bestaande borden ingevoerd in een digitaal systeem. Dit digitale systeem levert informatie aan slimme voertuigen en navigatiesystemen. De gemeente voldoet hiermee aan landelijke en Europese regelgeving die er voor moet zorgen dat de borden langs de wegen hetzelfde zijn als in het digitale systeem. Hierdoor werken slimme voertuigen en navigatiesystemen beter.

Meer nieuws

21 okt. | 20:58
Rijswijk - Auto brandt uit op de dijk
21 okt. | 05:06
Tiel - Ruzie leidt tot oplossing van woninginbraak
21 okt. | 05:04
Tiel - Rammen verkeerszuil voor TikTok filmpje
20 okt. | 18:01
Beusichem - Eenzijdig ongeval op de N320
20 okt. | 13:53
Geldermalsen - Hulpdiensten uitgerukt naar de jachthaven
19 okt. | 18:24
Waardenburg - Melding van steekincident blijkt ruzie
Alle nieuwsberichten