112Rivierenland

Tiel - 7 Branden in de nachtelijke uren

Zaterdag om 04.05 uur werd er een buitenbrand gemeld op de Suze Groenewegstraat in Tiel. Al snel werd duidelijk dat er meerdere buitenbranden waren gesticht. Zo stonden er drie ondergrondse containers in brand bij winkelcentrum Rauwenhof en ook brandde daar twee  reclameborden. 

Bij de Suze Groenewegstraat bleek het buitenbrandje te gaan om plastic afvalzakken die aan een lantaarnpaal hingen. Hierbij het geluk dat een naastgelegen auto niet in brand was gevlogen. Bij het blussen van dit brandje werd de brandweer erop geattendeerd door een buurtbewoner dat ze verderop nog wat zag branden. Het bleek te gaan om een aanhangwagen die naast een electriciteitsgebouw stond geparkeerd aan de Rauwenhoflaan.

Even verderop brandde inmiddels een kliko tegen een achterzijde van een woning aan de Antoon Coolenstraat. De brandweer heeft naar aanleiding van de vele brandjes opgeschaald naar middelbrand. In de omgeving werd door diverse voertuigen van de politie gezocht naar de dader en andere branden. Zij ontdekten aan de Rauwenhoflaan dat een container in de brand te stond tegen de achterzijde van een houten schuur.

Deze liep veel rook en roetschade op. In totaal zouden er zeven brandjes zijn gesticht.

Foto's

Tiel - 7 Branden in de nacht

Alle foto's van dit artikel

Meer nieuws

16 mei | 15:39
Rijswijk - Auto in de sloot
15 mei | 19:06
Dreumel - 18-jarige scooterrijder overleden na ongeval
15 mei | 19:03
Lienden - Auto in de sloot
14 mei | 17:50
Tricht - Ongeval door voorrangsfout
14 mei | 09:32
Tiel - Buitenbrand met autobanden
14 mei | 09:28
Zennewijnen - Kopstaart aanrijding Zijvelingensestraat
Alle nieuwsberichten