112Rivierenland

Beusichem - Gemeente zorgt voor cameratoezicht Markt

Zwaar vuurwerk zorgde in de nieuwjaarsnacht voor grote schade aan panden op de Markt in Beusichem. Het politieonderzoek naar de daders loopt nog. In juni vinden er evenementen plaats op de Markt met veel bezoekers. Om te zorgen dat deze goed verlopen, heeft de gemeente besloten om camera’s te plaatsen.

Burgemeester Meijers: “We hebben gesproken met de bewoners van de Markt en met de politie. Het incident en de lange nasleep zorgen voor een gevoel van onveiligheid. Ik vind het niet kunnen dat mensen zich onveilig voelen op de plek waar ze wonen. Daar moeten we iets aan doen met elkaar. Cameratoezicht kan helpen om overlast te voorkomen. En het geeft mensen een veilig gevoel.”

Cameratoezicht
Tijdens de nieuwjaarsnacht sneuvelden de ruiten van vele panden. Ook raakten kozijnen ontzet en gevels beschadigd. Sindsdien voelen bewoners van de Markt zich minder veilig dan voorheen. Ook zitten zij tot op de dag van vandaag met dichtgetimmerde ramen. In juni is er voor het eerst sinds 2019 weer paardenmarkt en kermis in Beusichem. Hier zullen hier veel bezoekers op afkomen. Gemeente en politie houden extra toezicht om te zorgen dat dit goed en veilig verloopt. Maar de politie kan niet altijd overal zijn. Daarom komt er cameratoezicht. De gemeente laat de camera’s naar verwachting begin juni plaatsen. Ze blijven staan tot na de jaarwisseling 2022-2023. De bewoners van de Markt zijn hierover per brief geïnformeerd.

Politieonderzoek
Het politieonderzoek loopt. De politie heeft van veel mensen uit de tweede en derde hand gehoord wat er is gebeurd. Om de daders te kunnen achterhalen, zoekt de politie getuigen van de gebeurtenissen. Zij kunnen contact opnemen via het algemene telefoonnummer van de politie 0900 – 8844. Ook kunnen zij anoniem informatie doorgeven aan Meld Misdaad Anoniem. Dat kan telefonisch via 0800 – 7000 of digitaal via www.meldmisdaadanoniem.nl/melden. Meld Misdaad Anoniem is een onafhankelijke organisatie en is geen politie. Alleen als de anonimiteit van de melder gewaarborgd kan worden, stuurt Meld Misdaad Anoniem de melding door naar de politie. In de melding komt nooit informatie te staan die naar de melder te herleiden is.

Meer nieuws

04 mei | 22:03
Herwijnen - Accupakket brand door gesprongen waterleiding
04 mei | 09:27
Culemborg - Autobrand mogelijk brandstichting
03 mei | 22:01
Tiel - Ongeval op de President Kennedylaan
03 mei | 21:21
Culemborg - Lekkage van gevaarlijke stof
03 mei | 21:18
Kesteren - Papegaai ontsnapt
02 mei | 17:24
Vuren - Mogelijk drugsafval aangetroffen
Alle nieuwsberichten